Wist je dat de meeste verhalen die ik op mijn blog post, ’s nachts geschreven werden? Dat is zowat het enige moment dat het hier rustig is…

Hoewel ik jaren heb moeten wachten om eindelijk te mogen moederen, betrap ik mezelf er vaak op dat ik denk: “Straks wordt het weer rustig, straks als ze gaan slapen… Alsjeblieft! Ga slapen!”

Als ik na een werkdag bij Albert Heijn thuiskom, zit rust er nog niet meteen in. En eigenlijk lijkt een dag op het werk verdacht veel op een dag thuis bij de kinderen: Ik mag andermans rommel opruimen, ik krijg regelmatig de mededeling “Ik moet plassen” te horen en er gaan massa’s eten door mijn handen.

De kinderen, ik zie ze doodgraag, maar soms veranderen die lieve kleine schatjes in akelige grote bloedzuigers! Ze zuigen alle energie uit mij!

Samen druk doen en ruzie maken, steeds harder: “Robbe doet dit!” “Ja, maar Lotte doet dat!” “Ik mag eerst!” “Nee ik was eerst!” Zo stapelen de frustraties in mijn hoofd op, maken ze me helemaal hoorndol tot ik op een gegeven moment door het huis schreeuw: “Stop met roepen!”

En dan komt Robbe met zijn vingertje al wijzend op mij af gelopen: “Jij roept toch ook?!” Vervolgens komt Lotte achter hem staan en zegt: “Ja, dat is waar, Robbe heeft gelijk.” Ik kan me nog net bedwingen en fluister “For fuck’s sake…” en probeer rustig adem te halen. Ja hoor, nu zijn meneer en mevrouw het met elkaar eens en is het 2 tegen 1. Twee bloedzuigers tegen één verslagen mama… Fuck Love my life.

Mededeling: Geen van de kinderen en/of klanten raakten gewond tijdens deze gebeurtenissen. Mama heeft het overleefd en ziet de kinderen nog altijd graag <3

Wil je lezen hoe grappig Lotte uit de hoek kan komen? 35. Mama’s doos is kapot!

One Reply to “47. Kindjes Vs Mama: 1-0”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.