Inderdaad, ik voel me bezeikt, in de maling genomen en bedrogen! En nu niet meteen allemaal boos worden op Bert, want die heeft (zover ik weet) niets verkeerd gedaan. Waar mijn frustratie dan vandaan komt? Awel he: “Ik ben 2 en ik zeg nee!” Komt jullie vast bekend voor, nietwaar? Hiermee suggereren ze dat dat alleen voor 2 jarigen geldt, dat dat stopt als ze 3 worden. Dat is dus niet waar he! Vandaag wil ik alle mama’s van driftige peuters uit hun droom helpen: het is GEEN fase!

Hier loopt er eentje van bijna 5 jaar rond en eentje van 7 jaar en ‘nee’ lijkt nog steeds hun favoriete woordje. “Robbe, wil je dat eerst opruimen voordat je iets anders kiest om mee te spelen?” Gegarandeerd volgt dan een luide ‘nee!’ Even later bij het avondeten als we hem zeggen dat hij ook wat van zijn groenten moet proeven… Jawel hoor, daar issie weer: “Nee!”

En dan heb je nog de ‘nee met uitstel’. Dat is vooral bij Lotte dagelijkse kost. “Lotte we gaan eten, kom je ook?” Op dat moment krijg ik een (talk to the) hand in mijn gezicht geduwd en een ‘wacht effe!’ die daarop volgt. Altijd eerst nog even dat spelletje op de computer uitspelen, de tekening afmaken en daarna zelfs nog een nieuwe beginnen.

Maar als ze mama nodig hebben, dan weet je het wel hoor… Dat is zoals de volumeknop die heel snel naar rechts wordt gedraaid: mama, mama! MAMAAAAAA! En dan wordt een ‘nee’ of een ‘wacht effe!’ echt niet aanvaard ๐Ÿ˜‰

Soms, ja heel soms, doen ze meteen wat ik van hen vraag. Dan zegt Lotte: “Je moest het maar 1 keer vragen, dat is flink van mij he?” Ze beseft dus zelf al hoe uitzonderlijk dat is. ๐Ÿ˜€

Toen ze hier 2 jaar waren, grapte ik vrolijk mee met vrienden en familie als ze begonnen over “ik ben 2 en ik zeg nee!” Toen kon ik er nog mee lachen, leefde ik in de waan dat het wel over zou gaan. Het voelt daarom als mijn plicht om mama’s duidelijk te maken dat het niet over gaat, maak je dus maar geen illusies ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Graag gedaan ๐Ÿ˜‰

2 Replies to “87. Ik voel mij bedrogen!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.