Vanmorgen plaatste ik een foto van onze pleegkinderen met een mooie quote op facebook. Het was een mooi plaatje (boek-cover-waardig zelfs 😉 ) maar eigenlijk zit er meer achter deze foto…

Ik hou ervan om herinneringen op te halen. Ik kan de hele dag foto’s maken en dan vooral van de kinderen. Eén keer in de zoveel tijd kruip ik nog eens achter de computer om foto’s van een paar jaar geleden te bekijken, vaak samen met Robbe. Hij reageert altijd hetzelfde: “Kijk, toen ik klein was woonde ik ook bij jou mama!” Blijkbaar is dat belangrijk voor hem. Ik zie hoe hij veranderd is, maar ondertussen toch nog altijd datzelfde eigenwijs krulletje in zijn kapsel heeft, niet weg te krijgen 🙂 Lotte is vooral wat magerder geworden, de bolle wangetjes en dikke billen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. (Over die van mij gaan we even zwijgen, ok?)

En dan stuitte ik gisteren dus op deze mooie foto. Een prachtig plaatje. Ik zie hoe Lotte het handje van Robbe vastpakt en ik denk bij mezelf: “Wat kan dat kind toch liefde doorgeven met dat handje.” Vandaar de quote “Give me your hand… I’ll fill it with love. Dat mag je bij haar dus echt letterlijk nemen. Soms komt ze langs me zitten en pakt ze mijn hand. Vervolgens doet ze haar oogjes toe en vraagt ze: “Voel je de liefde mama?” Ik krijg elke keer weer kippenvel, voel de liefde daadwerkelijk door mijn lijf stromen. Ze glundert en zegt: “Ik voel de jouwe ook hoor, jij hebt ook liefde doorgestuurd he mama?”

Hoewel ik soms hoorndol van haar wordt en ze tegenwoordig echt een grote mond kan hebben is het zo’n lieve en zorgzame meid! Altijd is ze er voor haar broer. Er zijn momenten geweest dat Robbe zo erg met zichzelf in de knoop zat dat hij constant boos was en hij reageerde het spijtig genoeg vaak op haar af. Vaak zei ze dan: “Het is niet erg hoor,” als ze zag dat ik met haar te doen had. Ze besefte goed genoeg dat hij het al moeilijk genoeg had.

Ook op school of op de opvang doet ze niet liever dan voor (kleinere) kindjes zorgen. Doordat ze vaak impulsief en onhandig is, komt het soms verkeerd over, maar de bedoelingen zijn zo goed. Ze zegt nu al dat ze later voor mensen wil gaan zorgen. Al zie ik een carrière in de showbiz of in het circus ook nog gebeuren haha.

Een ding is zeker: achter dat drukke spraakwatervalletje zit een meisje met heel veel liefde in haar handje <3received_1893602440699124-01

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.