Sommigen van jullie kennen me alleen door het lezen van mijn blog, andere zie ik dagelijks op het werk of maken deel uit van mijn familie- en vriendenkring. Het kan zijn dat je denkt te weten wie ik ben, maar nadat ik vandaag uit de biechtstoel klap, zal je me nog net iets beter kennen 😉 Klaar voor? Hier komt ie:

1. Lindsay is niet mijn echte naam. “Huh? Gebruikt ze net zoals voor de kinderen een schuilnaam?” In verband met de privacy van de kinderen gebruik ik hier op mijn blog een andere naam voor hen. (Lotte en Robbe zijn de namen die we zelf gekozen zouden hebben voor de kinderen) Voor mijzelf gebruik ik niet echt een schuilnaam, maar toch is Lindsay niet mijn echte naam. Officieel heet ik Petronella en dan begrijp je waarschijnlijk meteen waarom ik daar in het dagelijks leven niet mee te koop loop… Iets met Nederland, doopnamen, vader misschien al een pintje gedronken bij het aangeven van mijn naam? 😉 Mijn roepnaam is Lindsay en die is me wel degelijk gegeven door mijn ouders, maar op mijn paspoort nergens te bekennen.  Lotte heeft onlangs mijn naam ontdekt en ze geniet ervan om dat overal te verkondigen! In de winkel, als we ergens iets gaan eten of op school; “Mevrouw hoe heet jij?” begint ze dan het gesprek. En dan volgt al snel: “Mijn mama heet Petronella, haha dat is een grappige naam he!”

2. Vroeger was ik mager. Ik ben nu nog net niet van het maatje Titanic, maar slank ben ik zeker niet 😉 Tot mijn 20ste kon ik alles eten wat ik maar wou, ik kwam geen gram bij. Dat is nu 15 jaar geleden en op die tijd is er 35 kilo bijgekomen en ik kan niet eens het excuus gebruiken dat ik 2 kinderen heb gekregen 😉 Mijn schildklier werkt te traag, maar ook aan mijn eet- en beweegpatroon kan nog behoorlijk gesleuteld worden. Met momenten wil ik er echt voor gaan om het te veranderen, maar ik merk dat alles rondom mij goed moet lopen. Stress doet eten bij mij.

3. Ik heb jarenlang judo gedaan. Ook al lang geleden, maar vroeger was ik wel echt sportief. Heb mijn hele jeugd aan judo gedaan en heb er zelfs veel prijzen mee gewonnen. Je kon me in een groep vol jongens zetten; ik vloerde ze allemaal even vlot. Ga ik daardoor nu zonder vrees in het donker naar buiten? Hell no!

4. Ik heb een pleegzusje. Ik heb niet alleen 2 pleegkinderen, ik heb ook nog een pleegzusje van 9 jaar. Vorige week zijn we nog samen met Lotte en Robbe naar de speeltuin gegaan en zei ze heel trots tegen Lotte: eigenlijk ben ik jouw tante 🙂 Ook zij is ondertussen niet meer weg te denken <3

5. Ik heb een hekel aan verhuizen. Mijn ouders waren erg jong toen ze aan kinderen begonnen. Daarom hebben ze alles nog moeten opbouwen en hebben wij het bewust meegemaakt dat ze van een flat naar een huis gingen, van een huurhuisje naar een koophuisje en daarna steeds groter en mooier konden wonen. Ik ben trots op wat ze bereikt hebben: van niks naar zoveel. Maar voor mij was het moeilijk om steeds te moeten verhuizen en te moeten veranderen van school, hobby’s en vrienden. Ik hoop zelf nog te verhuizen naar ons nieuw huis als het af is, maar daarna blijf ik lekker zitten waar ik zit.

Nu kennen jullie me weer een beetje beter 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.