37. Zelf kerstfoto’s maken.

Een luie zondagmorgen was het vanochtend. De kids hebben tot 9u geslapen, wat een luxe! Eenmaal wakker wilden ze natuurlijk eerst de buit in hun schoentje bekijken. “Oh wow!” Riep Lotte blij. “Oh Lotte heeft veel meer!” Mopperde Robbe. Uiteraard kregen ze evenveel hoor ๐Ÿ˜‰

Na een uitgebreid ontbijtje zijn we even naar een tuincentrum gereden om naar de kerstspullen te kijken, vinden de kindjes zalig, al die lichtjes! En mijnย hersenen draaiden overuren. (ze hadden wat in te halen waarschijnlijk ๐Ÿ˜‰) Door al die leuke spulletjes zag ik ons jaarlijks kerstkaartje van de kinderen al helemaal voor mij. “Dat ga ik straks doen als we thuis zijn”, dacht ik. En als ik zoiets in mijn hoofd krijg…

Eerst nog even bij oma en opa op bezoek geweest, maar ook weer op tijd naar huis want ik merkte dat Lotte toe was aan haar pilletje ๐Ÿ˜„

Eenmaal thuis moest alles rap rap gebeuren, ik zie het dan voor me en dan wil ik er ook zoย snel mogelijk aan beginnen. Wij wonen momenteel in onze garage totdat de verbouwing klaar is en hebben dus geen mooie achtergrond voor foto’s. Die maken we dus zelf maar even! Ik begon met de lichtjes die ik tegen de muur plakte.

20171119_172001

Zoals je ziet, maakt het niet uit hoe het hangt en vooral: ik had honger en dus geen geduld ๐Ÿ˜‰ Daarna heb ik 3 sneeuwdekens van 200×50 cm gebruikt om de muur en de vloer af te dekken.

20171119_172559

Dan nog wat attributen erbij: een krukje bekleed met nepbont van de Action en een letterbord dat ik bij Kruidvat kocht. Ondertussen zaten de kinderen rustig een film te kijken, die haal ik er pas bij als we aan de foto’s gaan beginnen. (Om de ‘ik-verveel-me-foto’s’ zoveel mogelijk te vermijden)

20171119_173223

Vervolgens maak ik een hoop foto’s, gemiddeld 100 voor 1 goede vermoed ik ๐Ÿ˜€ Achteraf bekijk ik ze op mijn gemak, snij ik ze bij zodat alleen de gemaakte achtergrond erop staat. De foto’s zijn maar gewoon gemaakt met mijn gsm, dus niet te vergelijken met die van een fotograaf, maar hรฉ: ze zijn leuk genoeg en een stuk goedkoper!

Speciaal voor deze blog maakte ze er nog eentje waarop ze niet herkenbaar zijn:

kerstblog

 

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “37. Zelf kerstfoto’s maken.”

 1. Dat muur-probleem herken ik maar al te goed, hahaha!
  Nu begint het bij mij ook te kriebelen om kerstkaartfoto’s te maken… Maar eerst moet ik mijn mannen leren stilzitten, anders overleeft die DIY achtergrond het niet lang genoeg ๐Ÿ˜‰
  Je kindjes zien er alvast heel feestelijk uit (en stiekem ben ik ook een beetje jaloers op Lotte haar kapsel, wauw!)

  Like

  1. De kinderen worden hier standaard omgekocht hoor ๐Ÿ˜‰ Vandaag hebben ze een ijsje verdiend door zo flink te zijn! Lotte kreeg een strikje in haar haar vandaag, gevonden op YouTube (making bow hair ๐Ÿ˜‰)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s