Via mijn facebookpagina krijg ik regelmatig privéberichtjes over mijn blog, stellen ze vragen over hoe pleegzorg werkt en over onze situatie op zich. Ik vertel mensen graag over pleegzorg, dus dat maakt me alleen maar blij. Onlangs kreeg ik echter een bericht dat mijn hart echt geraakt heeft, in de positieve zin!

De moederrol volledig overnemen?

De reactie begon dat ze eigenlijk een bepaald beeld had van mij en van pleegzorg in het algemeen. Dat ik waarschijnlijk de zoveelste pleegmama was die de moederrol helemaal van de echte mama wou overnemen. Gelukkig is ze mijn blog blijven lezen en volgen en is haar mening ondertussen bijgedraaid. Ik trek het me altijd heel fel aan wat anderen van mij denken, maar van deze lezeres maakte het dubbel zoveel indruk.

De andere kant van pleegzorg.

Deze dame kent pleegzorg, maar dan van de andere kant. Ze zat zelf in meerdere pleeggezinnen, waar ze zowel negatieve als positieve ervaringen opdeed. Hierdoor beseft ze dan ook heel goed dat pleegzorg een grote invloed heeft op een kind. Blijkbaar is Robbe voor haar geen onbekende en weet ze van zijn achtergrond en die van zijn mama.

“Ai, hopelijk neemt ze me niets kwalijk en begrijpt ze uit mijn blog dat ik zijn mama geen verwijten maak en vooral: dat we Robbe heel graag zien!” En gelukkig ziet ze dat, ze schreef dat hij de cirkel dankzij ons kan doorbreken. Wat een compliment, want dat is uiteraard ons doel: dat hij later alle kansen kan krijgen!

Een verhaal dat moed geeft.

Maar ook haar eigen verhaal geeft me moed… Want ook zij heeft de cirkel doorbroken. Zulke ervaringen geven me altijd hoop dat het met onze oogappels ook goed zal komen. Verder gaf ze aan dat ze na het lezen van de blogs een beter beeld heeft van pleegzorg: duidelijker, maar ook positiever en dat doet zoveel deugd!

Lieve lezeres, jouw bericht heeft me echt geraakt. Bedankt dat je de tijd nam om voorbij je eerste oordeel te gaan, te blijven lezen en mij als pleegmama een kans gaf. Dit motiveert me nog meer om door te gaan. Dankjewel dat je me laat zien dat een pleegkind sterk genoeg kan worden om tot een succes op te groeien. Merci!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.