Kinderen zouden moeten komen met een handleiding nietwaar? Elk kind heeft toch zijn eigen gewoontes en ‘mankementjes’ 😉 Ik vertel jullie wat over die van Robbe en Lotte. Maar ik begin met een paar weetjes…

Van alles wat.

Robbe is een temperamentvolle jongen. Als hij boos is kan je maar beter een stapje achteruit zetten, maar hij is ook ontzettend lief en aanhankelijk. Met zijn prachtige oogjes charmeert hij er op los. Dat komt misschien omdat hij deels Italiaans bloed door zijn lijfje heeft stromen. Maar dat is nog niet alles: zijn mama is Spaans/Italiaans en zijn papa Spaans/Pools.

Van Lotte beweren de ouders overigens dat ze zigeunerbloed heeft.

Lotte is in haar klas het enige meisje en dat vindt ze geweldig. Ik maakte mij ontzettend druk en vond haar maar zielig tussen al die jongens. Gelukkig is Lotte qua uiterlijk een echt dametje, maar kan ze ook een echte wildebras zijn die overal in en op klautert.

Robbe heeft in het echt een lange naam, een heel lange naam! Zijn voornaam kan hij ondertussen schrijven, maar weet dat als hij zijn volledige naam moet schrijven, hij 26 letters moet neerpennen!

Lachen met hun uitspraken… of zij met die van mij.

Lotte leert momenteel alles over water op school. Als Robbe de kraan te lang laat openstaan roept ze al snel: “Robbe, zet die kraan uit want dat is watervoorspelling!” hihi.

Robbe zit elke keer weer te gniffelen als ik tegen Bert zeg dat er een factuur in de brievenbus zat. Ik word natuurlijk niet blij als ik er weer eentje in mijn handen heb, maar de reactie van Robbe maakt veel goed… “Oh mama zei factuur! Fuck-tuur!”

Smakelijk eten.

Lotte houdt overduidelijk van kaas. Als ik vraag wat ze wil eten, antwoordt ze steevast met: “Doe maar macaroni met kaas en ham, een croque monsieur (tosti) of een pizza.” Bij elk ander gerecht belandt er trouwens een overdosis aan tomatenketchup op haar bord. “Ketchup is life, mama.”

Robbe peutert in zijn neusje totdat hij er een snotje uithaalt. Als ik dan zeg dat dat niet netjes is, zegt hij: “Maar ik heb honger mama!” Waarna het snotje in zijn mond verdwijnt…

Slaap lekker.

Lotte is altijd al een friemelmie geweest. Al sinds ze een baby was draaide ze het randje van haar kleertjes tussen wijs- en middelvinger. Zo friemelde ze zich in slaap. Ondertussen is ze acht jaar en friemelt ze meer en meer 😉

Robbe slaapt nooit met een kussen. Hij gebruikt een laken dat hij volledig opfrommelt en daar legt hij zijn hoofd op terwijl hij met het puntje van het laken prult. Dat laken ziet er heel mooi uit ondertussen haha!

Voor de rest zijn ze best normaal hoor 😉

Voilà, nu kennen jullie die deugnieten nog een beetje beter…

Wil je meer weten over ons hele gezin? lees dan hier verder: Wie zijn wij?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.