Ik heb jullie in mijn vorig blogbericht verteld hoe we afgelopen weekend afscheid hebben moeten nemen van onze hond. Deze week merkte ik nog maar eens hoe veerkrachtig kinderen kunnen zijn, bij hen gaat het verwerken ervan best snel… gelukkig maar! Lotte kan soms nog verdrietig worden als ze ergens een hondje ziet, maar voor de rest lijkt het wel redelijk goed te gaan.

Deze week stond vooral in het teken van het aftellen naar de paasvakantie. Morgen nog één dagje naar school en daarna zijn ze twee weken vrij. Ik werk volgende week nog, maar de tweede week van de vakantie ben ik lekker thuis met de kinderen. (Na die week ben ik misschien heel blij dat ik weer mag gaan werken 😉 ) Robbe had gisteren een paasontbijt op school en ik mocht er samen met Omi de hele voormiddag bij zijn. Ik blijf het zeggen: vroeger gaven deze dingen hem zoveel stress en daar is nu nauwelijks iets van te merken. Hij danste zelfs vrijwillig mee op het podium terwijl hij ook aan tafel mocht blijven zitten. Hij is daar niet het grootste feestbeest, maar het gaat hem op zijn eigen (rustige) manier prima af zo!

Ik zie hem sterker worden en dat is echt waarop ik hoopte toen hij bij deze juf terechtkwam. Het is een juf die extreem veel voorspelbaarheid biedt en dat geeft hem zo’n veilig gevoel! Ik zeg al van in het begin van het schooljaar: “Ik besef dat zo’n juf niet de norm is, maar het kan hem dit jaar maar sterker maken voor de toekomst.” Dat klopt dus helemaal! Ik hoop dat ze beseft hoe groot haar aandeel is op dat gebied… (en anders maak ik haar dat nog wel duidelijk op het einde van het schooljaar 🙂 )

Lotte maakte deze week haar tweede deel van haar IQ test, afgenomen door het CLB. Ik heb al aangegeven dat het resultaat niet belangrijk is voor mij. Ik begrijp dat het voor de school wel bepaalde inzichten geeft over wat ze van haar kunnen verwachten. Wat voor mij wel telt, is dat ze goed haar best doet en dat ze zich goed voelt op school. Dat stond vandaag ook weer in haar rapport. We zijn dus heel erg fier op haar en ze heeft haar vakantie echt wel verdiend!

Ondertussen wordt ze ook helemaal klaargestoomd om in juni vier dagen naar de zee te gaan met school. Lotte is er helemaal klaar voor… nu ik nog!

Morgen wacht hen allebei nog een leuke dag op school: Robbe gaat naar de bibliotheek en mag daarna gaan zwemmen en Lotte heeft beloningsdag om deze periode af te sluiten. Ze hebben er zin in! Ik hoop op goed weer in de vakantie zodat ze lekker buiten kunnen ravotten. ‘Buren spioneren’ is hun favoriete bezigheid op dit moment… sorry buren 😉 Binnenkort dus een verslagje van onze bezigheden in de paasvakantie!

 

One Reply to “147. Hoe verloopt onze week?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.