Ik en oudercontacten, we gaan niet goed samen… Ik heb de neiging om ‘commentaar’ over de kinderen te zien als commentaar over mijzelf. Ik ben ook iemand waarbij vooral de negatieve dingen blijven hangen, terwijl het gesprek op zich positief was. Tel daarbij op dat ik vorig schooljaar 16 keer naar school ben mogen gaan voor een overleg omdat er zorgen waren over één van de kinderen en je begrijpt dat het niet mijn meest favoriete bezigheid is 😉

Maar afgelopen donderdag ging ik voor een positieve ervaring. Ik heb het idee dat het goed gaat met Lotte en hoop op school ook die bevestiging te krijgen. Als er echt problemen zouden zijn, hadden ze al wel iets laten weten, toch? Omdat Lotte al van jongs af aan ADHD gedrag vertoonde, maakten we na de derde kleuterklas de beslissing om haar naar het bijzonder onderwijs te laten gaan. Achteraf gezien absoluut de juiste keuze. Het tempo van het regulier onderwijs zou ze echt niet hebben kunnen volgen.

En daar zaten Bert en ik dan op de gang van haar school, te wachten totdat we naar binnen mochten. Toch altijd een spannend moment en ik was blij dat ik niet alleen moest gaan. Eenmaal binnen kregen we de belangrijkste vraag: hoe voelt Lotte zich? Dat was voor ons allemaal duidelijk: Ze gaat elke dag met een lach naar school. Zingt, danst en kwebbelt (!) er op los! Ze ligt goed in de groep en maakt van elke schooldag een feest.

Daarna volgden de resultaten. De juffen vertelden dat onze meid er super hard voor werkt, echt probeert om er het beste uit te halen, maar het gaat haar moeizaam af. Even is het toch wel confronterend om te horen hoeveel ze achterloopt op haar leeftijdsgenootjes in het gewoon onderwijs. Maar als je hoort dat ze flink luistert, inzet toont en zo goed haar best doet, kunnen we als (pleeg)ouders toch niet meer wensen van haar?!

Het is voor ons de bevestiging dat ze daar echt op haar plaats zit. Gelukkig krijgt ze daar de kans om op haar eigen tempo vooruitgang te maken en krijgt ze allerlei hulpmiddelen aangereikt om haar doelen te bereiken. Als hierbij haar welbevinden zo ontzettend goed is, kunnen we toch wel spreken van een super positief oudercontact, nietwaar?! Wij zijn dan ook heel erg trots op onze lieve meid.

Zet hem op lieve Lotte, je hebt al laten zien dat je een echte doorzetter bent en ook dat is heel belangrijk voor jouw toekomst! We houden zoveel van jouw zorgzame, creatieve en vrolijke persoonlijkheid. Wat heeft de wereld het getroffen met iemand zoals jij!

2 Replies to “134. Het oudercontact van Lotte.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.