Gisteravond: “Mama, waarom hangen mijn slingers er nog? Ben ik nog steeds jarig?” Ik ben inderdaad nogal het type om alles zo lang mogelijk uit te stellen, maar hier had ik nu echt wel een reden voor… “Omdat het morgen weer jouw dag is Lotte. Dan is het acht jaar geleden dat we jou uit het ziekenhuis mochten halen.”

Zoals elk jaar vraagt ze ook nu weer om te vertellen hoe dat ging. “Het sneeuwde toen hè mama? En wat gebeurde er nog?” Ik vertel haar weer hoe spannend de dag was voor ons en dat we zo blij waren dat we eindelijk voor haar mochten gaan zorgen. “Je had een blauw kruippakje aan van Teigetje. Dat waren kleertjes van het ziekenhuis dus mama en papa hadden een ander setje bij voor jou. Roze kleertjes en een lekker warm jasje en mutsje tegen de kou.”

“Wat goed van jou mama! Ik had het echt heel koud ja… en al die sneeuw in mijn ogen… pff amai!” Hihi, ik speel het spelletje maar mee alsof ze zich daadwerkelijk nog alles kan herinneren 😉 “Ik zette jouw Maxicosi op de achterbank van de auto en ik ging lekker naast jou zitten.” vertel ik verder. “Waarom niet van voor, naast papa?” vraagt ze verbaasd. “Omdat ik heel de terugweg naar jou wilde kijken, zo mooi was jij!”

Ze lacht… ze straalt… “Jij bent echt de beste mama ooit! Weet je waarom? Omdat jij al meteen wist dat roze mijn lievelingskleur was! Gelukkig had je mij andere kleertjes aangedaan!”

Vanmorgen stak ze zoals elke dag het zebrapad over om naar school te gaan. Ik zie dat ze halverwege stopt bij de juf die haar over laat steken. Ik hoor haar al tetteren over ‘mijn dag’ en ‘taartje kiezen’. Waarschijnlijk zijn ze op school allemaal op de hoogte gebracht vandaag 😉

Na school zijn we dan naar de bakker gereden waar ze naar jaarlijkse traditie zelf haar taart mag gaan kiezen.  Ook de bakker mocht aanhoren waarom vandaag zo’n speciale dag was voor Lotte. Wat is het toch fijn dat ik haar door zoiets simpels zo bijzonder kan laten voelen. Dat ik kan laten weten hoe gewenst ze is. Hopelijk heb je genoten van jouw dagje lieve meid! Maar straks als je slaapt, ga ik toch echt die slingers weghalen hoor 🙂 <3 Hou van je!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.