Ik en oudercontacten, we gaan niet goed samen. Ik heb er doorheen de jaren echt een hekel aan gekregen. Toen Lotte 3 jaar was hadden Bert en ik voor de eerste keer een oudercontact op school. Wat was ik benieuwd naar hoe ze het deed daar. Maar wat kwam ik van een koude kermis thuis…

Flink spelen is niet genoeg.

Ik was echt in de veronderstelling dat het voldoende was als een driejarige gewoon flink meespeelde met de rest, zich amuseerde en gelukkig was op school… Niet dus! We kregen al meteen te horen dat ze niet aan de verwachtingen voldeed. Ze hield de schaar niet goed vast, kleurde niet binnen de lijntjes en puzzelen ging ook niet vlot genoeg. Nu bijna vijf jaar later gaat ze naar het bijzonder onderwijs en blijkt inderdaad dat ze het in haar vorig klasje nooit had kunnen redden. Maar wat vond ik die oudercontacten altijd verschrikkelijk! Aanhoren wat ze allemaal niet kon, hoe moeilijk het concentreren was,… nee, dat waren geen gesprekken om naar uit te kijken!

Hopelijk lukt het met Robbe beter?

We hoopten dus dat die gesprekken over Robbe positiever zouden verlopen, maar bij hem was zijn gedrag dan niet goed. Pff moedeloos werd ik ervan. Ondertussen lijken ze allebei op hun plekje te zitten en gaan ze graag naar school, maar door de moeilijkheden in het verleden komt er nog regelmatig een overleg. Vorig jaar waren dat er 16 voor mij… Dat is 16x bang afwachten wat ze nu weer te zeggen hebben, 16x mij tot last voelen omdat het er weer eentje van mij was die extra zorg nodig heeft en dat is 16x mij heel klein voelen omdat er zoveel mensen bij betrokken waren. Dit schooljaar ga ik voor liefst wat minder gesprekken. 😉

Hoe ging het vandaag?

Vandaag was er zo’n overleg op Robbe zijn nieuwe school. Echt heel bang was ik er niet voor omdat hij zich duidelijk goed voelt daar, maar wennen doet het nooit, ik blijf zenuwachtig op zulke momenten. Gelukkig waren ze het erover eens dat hij zich goed voelt, veel vooruitgang heeft gemaakt en dat ze nu nog verder kunnen werken aan het sociaal gebeuren binnen de klas. Verder gaan ze even extra met hem aan de slag wat betreft zijn ontwikkeling. Hij kan zich daar eigenlijk nu pas mee bezig houden, omdat hij zich nu pas minder druk moet maken om hoe hij zich voelt. De interesse om te beginnen leren is er en ook bij zijn IQ test kwam hij gewoon uit op een gemiddelde score. We zullen zien hoe ver hij komt. Belangrijkste is dat hij zich nu goed voelt.

Hij heeft een goede band met zijn juf opgebouwd, ik moest vorige week zelfs de wekker wat vroeger zetten omdat hij hoe dan ook een tekening voor zijn lieve juf wou maken. Hartjes mochten niet ontbreken 😉 Verder was het een fijn gesprek waarin iedereen duidelijk het beste voor hem wou.

Binnenkort ‘mag’ ik voor Lotte ook nog eens gaan. Ik weet dat ik het fijn zou moeten vinden dat ze die tijd voor ons vrijmaken, maar ik ben er nu wel even klaar mee. Ook zij voelt zich goed en daar ben ik blij mee. Ik geniet nu vooral van het feit dat ik allebei de kinderen vrolijk op school kan afzetten en vervolgens met een gerust gevoel kan gaan werken, het is al ooit heel anders geweest 😉

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.