Driftbuien, een moeder die een kind probeert groot te brengen kan er niet onderuit. Maar wat maakt onze kinderen nu zo boos? Eigenlijk is het antwoord hierop alles, maar speciaal voor jullie heb ik een top 10 gemaakt 😉

1. De verkeerde kleur beker. Je kent ze wel, die gemakkelijke bekertjes van de IKEA (of Action) in alle kleuren van de regenboog. Hoe dom kan ik zijn om mijn dochter een oranje beker te geven?! Roze of paars, moeder, dat weet je nu toch wel he?

2. Geen sandalen in de winter. Uiteraard in de volle ochtendspits… Het is me bijna gelukt om op tijd te vertrekken naar school. En dan krijgt zoonlief het in zijn hoofd om bij -8°c sandalen aan te doen. “Dat gaat niet, daar is het te koud voor.” Ik zie zijn hoofd rood worden en hij begint te gillen: “Dat gaat wèèèèèl!” Na tien minuten geef ik het op en stuur hem zo naar buiten. “Mama, dat gaat niet he.” Pfff!

3. Geen Kinder surprise ei in de supermarkt. Een klassieker als je het mij vraagt. Nadat ze je winkelkar al hebben gevuld met chips, snoep en een leuk boekje van hun favoriete superheld willen ze bij de kassa ook nog een Kinder surprise ei…  En dat krijgen ze die ene keer eens niet. What was I thinking?! De hele winkel krijsten ze bijeen. Heel fijn dat het oud vrouwtje zich even bemoeit en zegt: “Ach mama, zo’n brave kindjes, die krijgen dat toch wel he?” Grr!

4. Die sok die niet goed zit. Al een kwartier loopt hij te mokken. Wanneer ik vraag wat er scheelt krijg ik een boze niks! toegesnauwd. Alles is stom en niks is leuk. Vervolgens begint hij te stampen en te roepen: “Mijn voet, mijn voet, stomme voet!” Ik ga naar hem toe en vraag wat er dan toch is met zijn voet. “Mijn sok moet opnieuw aan, die zit niet goed…”

5. Brood voor de eendjes. Heerlijk toch, gaan wandelen met je peuter. Geweldig vinden ze het om in het park naar de eendjes te gaan kijken. Kijk wat er gebeurt als ze beseffen dat het brood dat je meenam naar de eenden gaat… 😉

6. Omdat ze haar haar geknipt heeft. Twee keer is het hier gebeurd: dochter knipte maar liefst tweemaal in haar blonde lokken. “Stomme mama, je weet toch dat ik in mijn haren knip als ik een schaar zie?!” Tuurlijk schat, helemaal mijn fout…

7. Goedemorgen! Ja, op sommige ochtenden is dit voldoende om een woedeaanval in gang te zetten.

8. Als ik tegen mijn zoon zeg dat hij later geen Spiderman kan worden. Volgens hem bestaat er toch echt een Spiderman school en als hij goed zijn best doet kan hij daar naartoe. Het is heel gemeen van mama dat ze zegt dat dat niet bestaat!

9. Groentjes eten. Onweer, dat is wat er gebeurt als ze de groentjes in je spaghettisaus ontdekken. “Hoe durf je?!”

10. Sinterklaas bestaat niet. Hier geloven ze nog heilig, maar ik hou mijn hart vast. Dochter is er laatst achter gekomen dat de tandenfee niet echt is. Eén handje in haar zij, één wijsvinger omhoog en: “Mama, je hebt gelogen tegen mij!”

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.