Ik krijg van jullie vaak superlieve reacties dat ik het zo goed doe met de kinderen, dat ik zo’n goeie mama ben… Sorry mensen, dat beeld zal verdwijnen na het lezen van deze (te) eerlijke blog. Ik biecht jullie 10 dingen op die ik eigenlijk niet hardop durf te zeggen. Please don’t judge me 😉

 1.Dat zijn geen snoepjes, maar grote-mensen-vitamientjes.

Ik maak de kinderen wijs dat die doos met dropjes eigenlijk een doos is met grote-mensen-vitamientjes. Fijn dat ze het zonder vragen geloofden, minder fijn dat ze aan de caissière van de winkel ook even vertelden dat dat de vitamientjes voor mama zijn. Wat voelde ik me betrapt!

2. Morgen mogen ze weer naar school.

Heerlijk die vakanties! Zo lang naar uitgekeken en dan is het eindelijk zo ver: lekker heel de dag thuis bij mama. Na een dag of vijf begin ik toch net zo enthousiast af te tellen naar de dag dat ik ze weer naar school mag brengen hoor.

3. Ik koop de kinderen om.

Soms, heel soms, koop ik Robbe en Lotte om zodat ze niks tegen papa zullen vertellen. Zo ben ik eens met de auto tegen een paaltje gereden. “Jullie krijgen allebei een snoepje als jullie straks niets tegen papa zeggen.” Geschrokken en helemaal onder de indruk knikten ze instemmend. De hele dag hebben ze er geen woord meer over gezegd… totdat Bert thuiskwam: “Papa, papa! Mama heeft tegen een paaltje gereden!”

4. Brak ik maar eens een been.

Zoals elke moeder ben ik regelmatig moe. Hoe graag ik de kinderen ook zie, soms ben ik echt even toe aan rust. Laatst toen ik bij een zebrapad overstak dacht ik: “Er mocht best een auto zachtjes tegen mij rijden… hard genoeg dat ik mijn been breek en ik dus niets kan en mag doen, gewoon platliggen.” Nu niet allemaal gas geven als je mij ziet oversteken morgen, ik ben mijn leven nog niet beu 😉

5. Ga slapen, ik heb zin in chips.

Wat kan ik ’s avonds toch verlangen naar het moment dat ze hun oogjes dicht doen zodat ik alles kan gaan eten dat ik hen al de hele dag verboden heb om te eten!

6. Stop met die kunstwerkjes!

Vooral Lotte kan er wat van, wat is ze creatief: knutselen, kleuren en verven. Ik probeer elke keer weer positief te reageren, maar tegelijkertijd denk ik: “Stop met die rommel te maken, waar moet ik het allemaal laten?!”

7. Ik laat ze bewust zeuren bij papa.

Jullie weten het ondertussen wel: ik eet graag. En wat hou ik van McDonald’s. Laat Bert daar nu echt een hekel aan hebben. Wat is het dan toch fijn als je twee kinderen hebt die je de opdracht kan geven om te gaan zeuren bij papa om naar de McDonald’s te gaan!

8. Ik bel naar de politie.

Als ze niet luisteren dreig ik ermee naar de politie te bellen. Ik weet het, het is zo fout, maar he mijn moeder deed het ook…

9. Ik zeg om 18u dat het bedtijd is.

Als ik merk dat Robbe helemaal uitgeput is van zijn schooldag durf ik hem al eens wijs te maken dat het 19u is in plaats van 18u… Tijd om naar bed te gaan dus. Klok leren lezen? Daar zie ik het nut nog niet van in 😉

10. Huiswerk aftekenen dat ze niet gedaan heeft.

Ik weet het, deze kan eigenlijk echt niet… maar soms, als ik echt geen zin heb om die avond alweer met Lotte aan haar dagelijks leeswerk te zitten, zet ik een handtekening terwijl ze dus in werkelijkheid niets gelezen heeft.

Voor de rest ben ik overigens best wel ok hoor 😀 En jullie? Hebben jullie nog iets op te biechten?

3 Replies to “10 dingen die ik eigenlijk niet hardop durf te zeggen.”

  1. Er zijn momenten bij dat ik wel eens blij ben dat het 19.00 is en ze naar bed kunnen. Maar dat is vooral op de dagen dat ik vanwege mijn gezondheid minder energie heb. Dan ben ik blij als ze in bed liggen en ik op de bank kan gaan liggen om even op te laden.

  2. Hahahaha best veel dingen die ik ook doe🙊 ga je echt niet veroordelen, jij bent helemaal geen slechte mama. Je doet het juist heel goed en ja je mag zelf ook wel eens wat. 😘esther

  3. Oooooooo jeeeee was dat nu nooit verwacht van je 🤣😂😅dit is wat iedere mama doet hihihih prachtig

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.